Павло Сливка

Павло Сливка — випускник Чернівецького міського ліцею №1 математичного та економічного профілів, вихованець Малої Академії Наук України, срібний призер у категорії «Інженерія» ХХVІ Міжнародної конференції молодих вчених ICYS-2019, що проходила в м. Куала-Лумпур (Малайзія) за участі молоді 14-18 років з 32 країн світу.
Павло отримав нагороду за проєкт «Безконтактний детектор вібрацій». Пристрій, розроблений юним винахідником, дає змогу отримувати інформацію про об’єкти і прослуховувати звуки на відстані, зчитуючи вібрації з потрібного предмета за допомогою лазера. Хлопець бачить багато сфер для використання свого винаходу, тож продовжує його вдосконалювати. Так прилад знадобиться у роботі спецслужб, коли за лічені секунди можна прослухати, про що говорять терористи в будівлі та скласти оптимальний план рятувальної операції; для сейсмічного аналізу, щоб зрозуміти, яка будівля є міцною, а яку слід терміново укріплювати; у роботі саперів, коли треба миттєво визначити за вібраціями, яку саме бомбу знешкодити.
Хлопець полюбив фізику ще із сьомого класу, коли тільки вступив до ліцею, адже фізика — це й про гравітаційні хвилі та надмасивні чорні діри, й про технології, які полегшать рутинні щоденні справи, та відкриття, завдяки яким людство зможе видобувати енергію новими способам. Захоплений наукою юнак брав участь у Volt Camp — науковому таборі з фізики, астрономії та винахідництва для юних геніїв з усіх куточків України.

Досконале володіння улюбленим предметом Павло також продемонстрував під час зовнішнього незалежного оцінювання з фізики, отримавши максимальні 200 балів. Під час нагородження сувенірним годинником та почесною грамотою Чернівецької облдержадміністрації хлопець розповів, що хоче продовжити навчання в Україні, щоб й надалі розвивати свій потенціал, адже креативність – це те, чого зараз потребує світ.

Нині Павло є студентом Національного університету “Львівська політехніка”, де вивчає комп’ютерні технології.

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>