Юрій Сагайдак

Юрій Сагайдак — одинадцятикласник Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка, отримав золоту нагороду за проєкт «Метод протезування зору» на Міжнародному інноваційному шоу INOVA-2021, що проходив у Заґребі (Хорватія), й став одним з найкращих молодих винахідників.
Обдарований юнак знайшов спосіб передачі просторово-предметної інформації через акустичний канал. Завдяки підтримці свого наукового керівника — завідувача дослідної лабораторії Технологічного ліцею у Львові Віктора Колдуна — втілив свій винахід у життя. На виставці було презентовано створений Юрієм прототип приладу, який надає змогу особам із вадами зору досить вільно орієнтуватись у просторі та безпечно пересуватись. Його дія заснована на тому, що інформація про перешкоди та оточення передається людині через звучання нот. Можливі способи передачі просторово-предметної інформації через акустичний канал завжди цікавили юного дослідника. Із своєю роботою з цієї теми він брав участь у фіналі проєкту «Розвиток інноваційного підприємництва та винахідництва для учнівської молоді», що відбувся на початку 2021 року у “Львівській політехніці”, й також посів перше місце.

Юрій Сагайдак — активний і творчий. Окрім занять наукою, знаходить час для багатьох цікавих речей. Так, серед хобі, про які він пише у своїх соціальних мережах, — альпінізм, гірський велосипед, піший туризм, велоспорт, біг, фотографування природи, вивчення англійської, а також участь у зйомках в дитячій студії WOW Studio.

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>