Бібліотека імені Сандро Пенні

Продовжуємо знайомити вас з найнезвичайними бібліотеками світу.

Бібліотека не самий очевидний об’єкт для вивчення архітектури. Однак деякі з них варті уваги не лише постійних відвідувачів, а й туристів. Архітектура і інтер’єри роблять книгосховища об`єктами захоплення і інтересу людей з усього світу. В одних можна відчути дух історії, а в інших – погляд в майбутнє. Ось кілька надихаючих прикладів таких будівель.

Бібліотека імені Сандро Пенні (Перуджа, Італія)

Бібліотеку у формі величезної літаючої тарілки відкрили в 2004 році в рідному місті відомого італійського поета Сандро Пенні. «До нас прилетів НЛО!» – перша думка, яка може відвідати туриста в Перуджі, коли він бачить перед собою цю бібліотеку. Будівлю виконано у формі літаючої тарілки з прозорими рожевими стінами. Це створює баланс між штучним і природним освітленням в приміщеннях. Бібліотека працює цілодобово і надає читачам не тільки книги, а й доступ до великої фонотеки, звукова ізоляція читальних залів, цілодобова робота бібліотеки – все це притягує читачів різного віку. Не без допомоги свого унікального дизайну рожевий шаттл заманює відвідувачів, запрошуючи їх здійснити політ у дивовижний світ книг.


Запись опубликована в рубрике МетодКомпот. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>