Не знаєш, що подивитися?

Звісно, я не кінокритик. Але я серіальний гурман. В мене є особиста підбірка, що подивитись у вільний час (або може так затягне, що і почнете звільняти свій час задля того, щоб подивитись серіальчик). Сподіваюсь, мої поради стануть в нагоді. Поїхали :)

«Чорне дзеркало», 2011-2019. Жанр: наукова фантастика, сатира, психологічний трилер.

«Від інтернету немає ліків, він не зникне! Твоє ім’я буде засмітнене на віки вічні!»

О-о-о, британці вміють знімати серіали! Особливо, якщо це «Netflix».

«Чорне дзеркало» – це про нас зараз, про нас в майбутньому. Як технології нас поглинають, як ми їх поглинаємо. Як вони стають сенсом нашого життя та невід’ємною частиною. З 5-ти сезонів, кожна серія, це окремий вид мистецтва. Жодна з серій між собою не перетинається сюжетом.  До речі, серій небагато, тому розтягуй задоволення.

«Шерлок», 2010-2017. Жанр: детектив

«Шерлок Холмс – велика людина. І я думаю, що одного разу при великому везінні він стане і зрозумілим»

І знову британці.. Так, це серіал за мотивами творів Артура Конан Дойля. І здається, вже круто і можна іти дивитись. Але.. Уявімо, що Шерлок існує в сучасному світі. Та сама Бейкер стріт, 221В.  Ось про це і зняли серіал «Шерлок». Два напарника, які незабаром стали кращими друзями, розкривають найгучніші злочини. Тут тобі і собака Баскервілів, і той самий Моріарті. І куди ж без любовної лінії, тому і Ірен Адлер, «та жінка», теж є в цьому серіалі. Мало того, що детектив. Мало того, що знятий за мотивами класики. Так ще й з шикарними британцями в головній ролі! Я захлинаючись подивилася цей серіал (взагалі я всі серіали з цього списку подивилася захлинаючись). І тобі раджу, якщо ти, звичайно, не дивився, дорогий читачу. А якщо дивився – вперед переглядати. Побачимося на Бейкер стріт :)

«Дитинство Шелдона», 2017-2019. Жанр: комедія

«На Землі повно дурнів, але якщо вони старше тебе, ти повинен проявляти повагу»‎

Дитинство Шелдона – це спін-офф «Теорії великого вибуху». АЛЕ! Знято так добре, що навіть не знаючи, що ж за людина така – Шелдон Купер, можна спокійно дивитися. Відсилки до Теорії тонкі, тому не тямущий глядач може і не помітити. Хоча, я гарантую, подивившись перші серії – захочеться подивитися і основний серіал (його теж раджу). Суть лише в тому, що в серіалі історія маленького хлопчика Шелдона, не зовсім звичайного, і для свого віку занадто розумного. А, як зазвичай буває, у розумних людей свої таргани. Тому досить смішно спостерігати, як Шелдон контактує із навколишнім світом, який він не зовсім сприймає.

«Чорний список», 2013 – теперішній час. Жанр: детектив

«Але якщо хто і може дати мені другий шанс, то тільки ви. Тому що ми обидва подолали багато»

Перша серія (пілот) побічно нагадує «Мовчання ягнят». Один з найбільш розшукуваних злочинців здається ФБР, але каже, що спілкуватись буде тільки з єдиною людиною – Елізабет Кін. З цього все і починається. Злочинець (Реймонд Реддінгтон) стає так званим «консультантом», за допомогою якого ФБР розкривають злочини. Здавалося б, до чого тут та дівчина, з якою Реддінгтон захотів поспілкуватися. Це і належить дізнатися під час перегляду серіалу, адже протягом усього серіалу виявляється, що життя Елізабет сповнене загадок. Я можу нескінченно писати про цей серіал, але краще тобі подивитися його самому. Він того вартий!

«Теорія брехні», 2009-2011. Жанр: детектив

«Люди вільно брешуть ротом, але пика, яку вони при цьому корчать, все-таки говорить правду»

З цього списку може здатися, що я люблю детективи. Можливо. Але я люблю «гарні» детективи. Не з замиленим сюжетом. Люблю детективи, де злочинці не залишають і сліду. Де головні герої не звичайні люди, а зі своєю «родзинкою».

Ми перейшли до серіалу, який зародив в мені любов до детективам. Теорія брехні.. Я переглядаю цей серіал знову і знову. Сюжет полягає в тому, що головний герой – Келл Лайтман, зі своєю напарницею, колегою, подругою Джиліан Фостер бездоганно, ідеально розкривають найстрашніші, найдивніші, самі незрозумілі злочини. Як вони це роблять? Вони читають це на обличчях людей. Всі відповіді вони бачать в міміці, жестах, звичках. Тільки лице не дасть збрехати, тільки очі ніколи не збрешуть. Це приголомшливий серіал, з приголомшливим підбором акторів. З неймовірно крутими сюжетними лініями. Я просто насолоджувалася переглядом. І вам рекомендую! :)

Запись опубликована в рубрике ART, Рецензії із бліндажа, Хелпіки. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>