Інструкція як полюбити читати

У дитинстві багато хто з нас не любили читати і сприймали книги як щось вкрай нудне, неприємне і абсолютно непотрібне. Сьогодні ж є інтернет і комп`ютери, так що все необхідне можна знайти і без книг, тому вони і зовсім стають непотрібними. Але все ж читання – це не тільки цікаве і приємне, але й корисне заняття. Але як його полюбити?Читання – це дуже захоплююче заняття в будь-якому віці, головне визначитися, чого саме і в якій кількості Вам це потрібно!

Кроком на шляху до любові до читання має бути визначення улюблених жанрів. Просто з`ясуєте, що вам подобається. Це можуть бути романи, детективи, драми, містичні розповіді, фантастика, вестерни, новели, легенди і міфи, повісті, казки, довідкова або научна література і так далі.

Якщо Ви не можете визначитись, то спробуйте розпитати своїх друзів, вони можуть порадити щось путнє. А ще згадайте, які фільми ви зазвичай дивитись, це теж може допомогти.

Вибір місця і часу для читання. Не менш важливо і місце, в якому ви усамітнюєтесь з книгою. Нехай це буде затишний і тихий куточок, в якому вам ніхто і ніщо не завадить. Можна сісти в крісло, оподаткуватися подушками і сховатися під ковдрою.

Найголовніше – якщо ви не читаєте самі, ваша дитина теж не буде. Діти копіюють поведінку батьків, їхні манери та звички. Якщо вечори ви проводите, листуючись через месенджер з колегами і друзями, перед телевізором, то вона вважає таку поведінку нормальною і стане копіювати її. Тому дуже важливо, щоб дитина бачила вас з книгою. Звичайно, це не означає, що ви повинні весь свій час проводити вдома, занурившись в читання. Зовсім необов’язково. Досить того, що ви читаєте перед сном або ввечері, коли видається вільна хвилинка. Ваша дитина спостерігає за вами і сприймає таке проведення часу як нормальне.

Не купуйте відразу багато книг. Так у Вас накопичиться ціла стопка, яку потрібно буде прочитати, тому що на неї витрачено ваші кровні. Краще брати книги в бібліотеці, там вам точно підберуть те, що Вам потрібно. Читання не повинно стати для вас обов’язком — ви повинні отримувати від процесу задоволення.

Завжди мати книгу під рукою. Передбачити для різних випадків і ситуацій книжку. Стоїш в черзі, довго чекаєш на зустріч, їдеш кудись далеко в транспорті, засмагаєш, не можеш заснути врешті. Частина книжок може бути в електронному варіанті, наприклад, в смартфоні і вони завжди з Вами… лише б заряду батареї було достатньо.

Враження. Пишіть чи говоріть про свої враження від прочитаного. Це мотивує читати ще, ділитися досвідом з іншими, дискутувати і сперечатися. Тобто творити живе спілкування про книжки.

Заходьте у книгарні. Просто ходіть, гортайте книжки, доторкайтеся до них. Зараз видають такі шикарні книжки, що від одного доторку отримуєш естетичне задоволення. Це зробить свою справу…

Не дочитуйте. Якщо книжка нудна чи нецікава, кидайте її. Кому потрібні ваші страждання… Такі книжки лише знеохочують читати взагалі. Натомість цікава книжка запалює до читання ще більше.

Існує безліч літератури за інтересами. Якщо вам не подобаються прості художні книги, спробуйте почитати довідники або короткі курси, які описують Ваше хобі. В’язання та риболовля, фотографія і дизайн камінів – велика кількість творчої і спеціалізованої літератури зараз настільки різноманітна, Що іноді розбігаються очі! Будьте просто у виборі книг сміливіше! А може бути Вам сподобається читати і книги по історії, криміналістиці, адвокатської практики, медицині!

Саме з допомогою книг в собі можна відкрити нові таланти і це буде суттєвим стимулом для подолання нових висот! Дерзайте!

 

Запись опубликована в рубрике МетодКомпот, Новини. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>