Селфі «Молоді генії України». Олександр Бортник

17-річний українець Олександр Бортник переміг на чемпіонаті світу з шахів

У південно-африканському Дурбані завершилися чемпіонати світу з шахів серед юнаків і дівчат в категоріях від 8 до 18 років. Золоту медаль у старшій віковій групі завоював міжнародний майстер з Миколаєва 17-річний Олександр Бортник. За результатами турніру нашому земляку буде автоматично присвоєно гросмейстерський звання.

У змаганні брали участь 74 шахіста. Український майстер домігся чудового результату: 9,5 очка в 11 партіях і вісім перемог при трьох нічиїх. Найближчий конкурент – набагато більш відомий на міжнародній арені індійський гросмейстер Вайбхав Сурі – відстав на пів-очка.

Олександр Бортник – дворазовий чемпіон Європи в вікових категоріях до 14 і до 16 років. Також талановитий юнак (він родом з Олександрівки Вознесенського району Миколаївської області) ставав чемпіоном України серед чоловіків з бліцу, кілька разів вигравав юнацькі чемпіонати країни.

 

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>