Микола Іванченко

Микола Іванченко — випускник Київської середньої загальноосвітньої школи №225 та вихованець Малої академії наук України, який розробив технологію очищення води від нафти з використанням адсорбенту на основі перліту – екологічної, дешевої і поширеної гірської породи. Цей винахід приніс йому золоту медаль на престижній міжнародній олімпіаді GENIUS, яка проходила у 2017 році в місті Освего (штат Нью-Йорк, США); бронзову медаль на Міжнародному фестивалі інженерних наук і технологій I-Fest у Тунісі, та золото на науковому конкурсі у Мексиці у 2018 році.
Хлопець вступив до Малої академії наук у 9 класі за порадою вчительки біології та хімії. Брав участь в олімпіадах з хімії, досліджував люмінесцентні покриття. У 10 класі під керівництвом доцента кафедри хімічних технологій композиційних матеріалів НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського”, кандидата технічних наук Олексія Миронюка молодий винахідник почав працювати над науковим проєктом “Виробництво адсорбента для нафти та нафтопродуктів у водному середовищі на основі гідрофобізованого перліту” та вже через півтора роки отримав результат своєї кропіткої праці — золоту медаль на міжнародній олімпіаді GENIUS.
За словами юного дослідника, його гідрофобний адсорбент набирає у 7 разів більше рідини, ніж важить сам, причому збирається тільки нафта, утворюючи грудочки, а вода відштовхується. Нафту ж можна забрати з водойми будь-яким механічним способом і відправити на переробку. Таким чином винахід Миколи Іванченка дозволяє не тільки зберегти природу в разі техногенної катастрофи, але й і не втратити корисну копалину.

Зараз Микола — студент хіміко-технічного факультету “Київської політехніки”. Він продовжує працювати над способом ліквідування нафтових розливів на воді  й вже запатентував свій винахід. Своєю формулою успіху хлопець називає “концентрацію”: вміння відкидати все зайве і зосереджуватися на тому, що любить і що у нього добре виходить.

Микола також активно займається програмуванням: пише сайти на замовлення.

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>