Мальовнича Україна. Монастирський острів

Де: Центральній пагорб Дніпропетровська

З давнього на острові, що підковою огинає центральній пагорб Дніпропетровська, – природа, монастир та безліч загадкових легенд, про більшість з яких корінні дніпропетровці стверджують, що то – чистісінька правда.

З нового – атракціони, кав’ярні, зоопарк, пішохідний міст, якого не оминув ще жоден весільний кортеж. За традицією закохані символічно замикають тут своє кохання на елегантні замочки, а ключі викидають у Дніпро.

Тихий храм і пожвавлені дискотеки у нічному клубі – все це на диво гармоніює на Монастирському острові. Духовність проникає у все, що б тут не з’явилося. Вона була незримо присутня й у часи, коли на острові панував партійно-комсомольський лад і називався цей шматок суші відповідно – Комсомольським. Які докази? Пам’ятник Шевченку. Не якогось «вождя» увіковічнила партноменклатура – великого українського поета.

Запись опубликована в рубрике Мальовнича Україна. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>