Селфі «Молоді генії України». Самуїл Кругляк

Перемігши у національному етапі міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF +2015, десятикласник з Олександрії (Кіровоградська область) Самуїл Кругляк отримав право взяти участь в Олімпіаді геніїв, яка проходила в місті Освего, штат Нью-Йорк, з 14 по 19 червня.

Проект Самуїла Кругляка називається «Отримання електроенергії з атмосфери». Юний винахідник пропонує добувати електроенергію з повітря, точніше, з атмосфери за допомогою штучної іонізованої хмари за рахунок сильного електричного поля, яке випромінюватиметься іонізуючою вежею. За підрахунками, один кіловат такої електроенергії коштуватиме три копійки. За словами юнака, цей винахід він побачив уві сні ще у восьмому класі. Через два роки завдяки викладачам з Малої академії наук Світлані Пісочній і Сергію Камінському цей проект вдалося втілити в життя.

Лабораторія МАН в Києві надала базу для експериментів. Міні-модель установки, зібрана в київській лабораторії, вже працює і показує результати.

Крім диплома, Самуїл Кругляк отримав можливість безкоштовного навчання в одному з вузів США і щомісячну стипендію близько 700 доларів.

 

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>