Relax-читання. Твен, М. Пригоди Тома Сойєра

Твен, М. Пригоди Тома Сойєра [Електронний ресурс] : аудіокнига / М. Твен ; текст подано без скорочень ; читає заслужена артистка України В. Чайковська. – К. : МА «Наш формат», 2006. – 9 г. 6 хв.

 


В 1876 році побачила світ книга Марка Твена, яка назавжди внесла його ім’я в історію світової літератури. Це були знамениті «Пригоди Тома Сойєра».

«Більшість пригод, описаних у цій книжці, сталися насправді: деякі — зі мною самим, інші — з моїми шкільними товаришами. Гека Фінна змальовано з життя, Тома Сойєра також, але він — персонаж не одноосібний, бо поєднує в собі риси вдачі трьох хлопців, яких я знав.

Чудні забобони, згадувані далі, були дуже поширені серед дітей і негрів на Заході за тих часів, про які йдеться в цій оповіді, – тобто тридцять-сорок років тому. Хоч моя книжка написана передусім на розвагу хлопчикам та дівчаткам, я сподіваюся, що її залюбки прочитають і дорослі чоловіки та жінки, бо мені хотілося б викликати в них приємні спогади про те, якими були колись вони самі, як відчували, думали й розмовляли і в які дивовижні історії іноді встрявали».

Запись опубликована в рубрике Relax-читання. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>