Relax-читання. Назарук, О. Роксоляна

Назарук, О. Роксоляна: аудіокнига / О. Назарук ; текст читає І. Гнуча. – тривалість 13 год. 42 хв. – Київ: Наш формат, 2006.

Осип Назарук — яскравий громадський діяч, письменник, публіцист. Як письменника його особливо вабила історична тематика. Його погляд зупинився зокрема на двох яскравих постатях минулого — князя Ярослава Осмомисла та знаменитої Роксолани, а також помандрував у часи монгольських набігів. У 1930 р. побачила світ його «історична повість з 16 століття» під назвою «Роксолана. Жінка халіфа й падишаха Сулеймана Великого, завойовника і законодавця». Помер Осип Назарук 31 березня 1940р. В Кракові, куди виїхав перед вступом радянських військ до Львова. Чимало з того, що він написав, залишилося в рукописах… Але й твори, що обачили світ, чекала сумна доля. Після так званого «визволення» 1939р. Книги письменника були вилучені з бібліотек і зараховані до категорії націоналістичних. Ім’я Осипа Назарука зникло з літератури. Нині письменник і його твори повертаються до читача.

Запись опубликована в рубрике Relax-читання. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>