YouTube про науку. Плекаємо українське

Привіт! Це вже третій пост з циклу «Плекаємо українське», сьогодні будемо говорити про науку. Точніше, ютуб-канали про науку.

Клятий раціоналіст

Крутий канал про науково-популярне. Я думаю, що багато людей знають Артема Албула, як пропагандиста раціоналізму та адекватності.

Як на мене, це дуже важливий і корисний канал – тут ви і поради знайдете, і цікавий контент під поїсти, і огляд на арестовича. Для мене особисто Клятий Раціоналіст був і залишається осередком адекватності, критичного мислення та холодного розуму.

Та й ще й до того ж наш земляк, від цього він відчувається ще більше рідним)

Посилання на канал: https://www.youtube.com/@K.Rationalist/videos

Пітятко

Пітятко — канал Ілони Яремич про людей. Про те, як ми відчуваємо, наші гормони, чому ми зраджуємо та як закохуємося. Дуже гарний канал для тих, хто хоче глибше розібратися в собі та зрозуміти хімічні процеси в нашій голові.

І, авжеж, як і повинна робити гарна блогерка-науковиця — вона відповідає просто, але науково на питання, які цікавлять “простий люд”: чи працює остеопатія, астрологія та інші недоказові методи.

Посилання на канал: https://www.youtube.com/@pityatko_/about

Chernyak Blog

Науково-популярний блог дівчини на ім’я Ірина. Вона розповідає дуже багато цікавих речей, які допоможуть нам жити ефективніше та простіше. Наприклад, як на мене, корисним для всіх українців буде відео «9 порад з психотерапії, які допоможуть самостійно прибрати тривогу». Ще з 2020 року рівень тривожності значно підвищився, а з початком повномасштабного вторгнення тим паче.

Також на її каналі є відео, присвячені закоханості та «що робити якщо я не знаю чого хочу». Але багато писати не буду – завітайте на канал самі та все дізнаєтеся!

Лінк на канал: https://www.youtube.com/@chernyak_blog/featured

 

Запись опубликована в рубрике Новини, Плекаємо українське. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>