Криворівня. Мальовнича Україна

Криворівня, Івано-Франківська область

В Криворівні творили Леся Українка, Франко, Коцюбинський, а ще саме тут Сергій Параджанов знімав свій знаменитий фільм «Тіні забутих предків». Завітай Криворівню і відчуєш, що в цьому місці дійсно хочеться творити, дихати глибоко і фокусуватися на головному.

Біля села дуже давня і багата історія,його жителі досі свято шанують звичаї і традиції своїх предків, тому потрапити сюди — ніби побувати в далекому минулому. А ще тут нереально красиво і дуже цікаво. В походах по місцевих визначних пам’ятках можна провести цілий день: тут і Гуцульська хата-гражда, і літературно-меморіальний музей Івана Франка, і церква Різдва Пресвятої Богородиці, і музей «Тіней забутих предків» .

Культурну програму можна урізноманітнити хайкінгом. В околицях села стартують пішохідні маршрути до скель Писаного Каменя і до вершини Ігрець (1 311 м).

Як таких готелів у Криворівні немає, але можна зупинитися у місцевих. Вони часто здають кімнати або цілі котеджі – щось схоже на міні-готелі. Можна домовитися про харчування або самим готувати на кухні або на мангалі.

  • Як дістатися в Криворівню: з Івано-Франківська автобусом доїхати до Верховини (вона в 7 км від Криворівні), а потім вже до села. Чи в Івано-Франківську сісти на бус, що йде через Косів, і вийти відразу в Криворівні.

 

 

Запись опубликована в рубрике Мальовнича Україна. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>