Михайло Штопко

Михайло Штопко — переможець Міжнародного конкурсу наукових екологічних проєктів «Genius Olympiad», Міжнародного наукового конкурсу «GOOGLE SCIENCE FAIR» та V Міжнародного конкурсу інноваційних винаходів (ICAN), який проходив у 2020 році в Канаді.

Хлопець зацікавився наукою ще під час навчання у 9 класі Чернігівської спеціалізованої ЗОШ №1 з поглибленим вивченням іноземних мов. Розпочавши свою дослідницьку діяльність у 2017 році у гуртку «Біологія людини з основами медичних знань» Чернігівської Малої академії наук учнівської молоді, він вже у 2018 році отримав диплом ІІІ ступеня на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук за роботу, присвячену біосинтезу наноматеріалів та їх застосуванню в медицині.

Ідеї юного винахідника отримали міжнародне визнання: він став переможцем Міжнародного конкурсу наукових екологічних проєктів «Genius Olympiad», в якому щорічно беруть участь більше 80 країн світу. Його величезний творчий потенціал та працьовитість були відзначені також на державному рівні: ім’я Михайла – серед юних талантів, яким було призначено стипендії Президента України.
Зараз Михайло навчається в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка і продовжує займатися дослідницькою діяльністю у навчально-науковому центрі «Інститут біології та медицини». Юний винахідник вважає, що наукова діяльність повинна мати практичне значення. Зараз він займається дослідженням синтезу наночасток селену та їхнього застосування у якості пестициду, і водночас на основі соку калини й біосинтетичних наночастинок селену він створив екологічний антисептик.

Михайло Штопко – працьовитий і соціально активний. Молодий науковець не тільки сам бере участь у багатьох міжнародних конкурсах для винахідників, але й створив UkrTeenScience & Science Mentoring – платформи, для підтримки та популяризації молодіжної науки.

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>