Кінбурнська коса – санаторій для тіла і душі

На Півдні України є унікальна природна арена – Кінбурнський півострів, де розташовані національний природний парк «Білобережжя Святослава», Чорноморський біосферний заповідник, регіональний ландшафтний парк «Кінбурнська коса», лісництва, села Покровської сільської ради. Тут виявлено багато внесених до Червоної книги України та ендемічних видів рослин і тварин. 

Кінбурнська коса – це земля, де відбувався ряд значних історичних подій, рекреаційна територія, вона цікава як для наукового туризму, науковців різних галузей (біологів, геологів, екологів тощо), так і для звичайних мандрівників, що люблять та цінують пізнавальний аспект подорожі і знайомства з новими місцями.

Тягнеться півострів зі сходу на захід вузькою піщаною косою довжиною до 40 км. На заході він своєю кінцівкою, у формі чобітка, впирається у Тендрівську затоку. Ширина півострова в різних місцях – від 7 до 10 кілометрів.

 

Запись опубликована в рубрике Мальовнича Україна. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>