ІЗ ПРУТІВ І СКЛА

Бібліотеку Ліюань у Китаї вважають найбільш екологічною у світі. Вона знаходиться у маленькому китайському селі, оточеному горами. Щоб не порушувати природну естетику, китайський архітектор Лі Сяодун побудував будівлю з 45 тисяч дерев’яних прутів і скла.

У бібліотеці панує принцип природності: тут немає штучного освітлення, тому вона працює тільки до 16-ї години. Усередині нема столів і стільців, а книги розміщені на терасах. Читати їх можна сидячи або лежачи на спеціальних циновках. Бібліотека працює за принципом обміну: ви приносите сюди книгу, а натомість можете забрати будь-яку з бібліотеки.

У 2012 році бібліотека отримала нагороду Moriyama RAIC International Prize, яку вручають приміщенням, створеним заради покращення життя. Місцева влада навіть облаштувала поруч автобусну зупинку, щоб людям було зручніше діставатися до книжкової оази.

Запись опубликована в рубрике МетодКомпот. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>