Найцікавіші бібліотеки світу

Коли і де було засновано першу бібліотеку світу, нині достеменно сказати неможливо. Припускають, що це відбулося за багато тисяч років до народження Христа в Месопотамії, тобто там, де межують сучасні Сирія, Іран та Ірак.

У Німеччині першу «народну книгозбірню» відкрили тільки в 1828 році. Нині бібліотеки зазнають значних змін і стають третім життєвим простором. Багато людей приходять не лише для того, щоб позичити книжки та інші види медіа, а й використовують книгозбірню як місце для зустрічей і навчання. Окрім того, Міська бібліотека Кельна, яку у 2015-му обрали «Книгозбірнею року» в Німеччині, пропонує широку програму для різного віку та зацікавлень.

Утім, не кожна книгозбірня є справді публічною. В архівах бібліотек Санкт-Галленської зберігаються книги, яким загрожує розпад від старості, тож не всі можуть їх побачити. Але загалом доступність фондів значно покращується завдяки оцифровуванню. Більшість бібліотек мають масштабні цифрові фонди, доступні для перегляду в будь-який час і поза бібліотекою. Оцифровування, електронні книги та інші сучасні процеси не загрожують майбутньому бібліотек. Бібліотекарі впевнені, що бібліотеки будуть потрібні і в майбутньому.

 

Запись опубликована в рубрике МетодКомпот, Новини. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>