Селфі «Молоді генії України». Юрій Шіховцев

Останнім часом преса тільки й говорить про 14-річного хлопця, який став наймолодшим студентом в Україні. Юрій Шіховцев екстерном закінчив школу і вступив до фізичного факультету Київського національного університету імені Т. Шевченка, де завжди мріяв вчитись.

Альтернативою було музичне училище (як виявилось, Юрко ще й майстерний акордеоніст). Але на його вибір вплинула міжнародна конференція в Алушті, особливо доповідь швейцарських науковців про адронний колайдер. До того ж мама Юрка, Людмила Шіховцева, працює вчителем фізики (напевно, це теж відіграло деяку роль).  Здавалося б, що буде робити 14-річна дитина поміж дорослих хлопців та дівчат. Та Юрко вже встиг випробувати себе у ролі студента, коли навчався на першому курсі промислового коледжу. І не просто навчався, а був одним з кращих. Тому вважає, що і з університетом впорається. Коли Юркові було три роки, він вже почав читати. Хлопчик самотужки читав казки, а потім ще й батькам розповідав. У 5 років пішов до школи, а у 13 став фіналістом премії «Диво-дитина» і був визнаний одним з найрозумніших дітей в Україні. Починаючи з 3 років Юрко займається дзюдо (навіть має зелений пояс) і взагалі тримає себе у формі, колись ходив на бальні танці, залюбки співає, цікавиться психологією та шахами, захоплюється англійською та програмуванням.

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>