Селфі «Молоді генії України». Андрій Сенько

Андрій Сенько - звичайний київський підліток придумав нову мову програмування!

Перший комп’ютер у нинішнього ліцеїста Андрія Сенька з’явився в 6 років.

А ще через 9 звичайний київський підліток взяв і придумав нову мову програмування. Та ще й яку! Українську.

- Всі відомі мови програмування – з англійською лексикою. Іншими словами, людина задає команди комп’ютеру тільки на інгліші, – розповідає про свій задум 16-річний Андрій. – Я подумав: а що робити справжнім українським патріотам, яким зручніше спілкуватися і працювати на нашій рідній мові?

Першу версію Андрій створив рік тому. Тепер хлопець працює над другим варіантом свого проекту. Він буде ще зручніше для технарів, і ліцеїст впевнений, приживеться серед програмістів.

- Раніше займатися програмуванням мені було непросто – до 10-го класу навчався в класі з гуманітарним ухилом. Зате тепер перейшов в технічний ліцей, – посміхається Сенько. – Знайшов тут однодумців, і тепер ми разом працюємо над радіо нового покоління!

За задумом Андрія і його команди, пряме включення на радіо можна буде робити з будь-якої точки ліцею та території навколо.

А почути його можна не тільки з гучномовців, а й налаштувати на потрібну хвилю телефон або планшет.

Перші програмки для майбутньої радіобомби Андрій вже придумав. І незабаром сподівається запустити проект у життя.

Кожен зможе завантажити спеціальну програмку і дізнатися все про життя ліцею: розклад пар, домашку, навіть меню в їдальні!

 

 

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>