Relax-читання.Вовчок, М. Інститутка. Кармелюк. Козачка. Не до пари. Павло Чорнокрил. Пройдисвіт. Сестра. Три долі

Вовчок, М. Інститутка. Кармелюк. Козачка. Не до пари. Павло Чорнокрил. Пройдисвіт. Сестра. Три долі [Електронний ресурс] : аудіокнига / М. Вовчок ; текст читає заслужен артистка України Л. Кадирова. – Київ : Наш формат.

«Кріпаку хоч як щаститься, усе добро на лихо стане…” ось яке життя було на селі в часи “Інститутки” Марко Вовчка. Таким вона його й змалювала: не приховуючи, не розбавляючи, не прикрашаючи романтикою. Кожен образ простого селянина чи селянки в нім є самобутнім: чи то нестримно-запальний Назар, чи врівноважений та мужній Прокіп, чи волелюбна Катря… Та типовість образів не робить сірим твір. В цій повісті концентрації туги та страждань вистачило б на великий роман. Назар втікає, Прокіп іде в москалі, а Катря божеволіє… Та авторка написала повість… від якої був в захваті Тургенєв та яку він переклав російською мовою. До речі, Інститутці, головній героїні твору, та іншим поміщикам, авторка навіть імені не дала. Адже чи заслуговують на імена люди, які втратили людсбку подобу?

Також на диску: Кармелюк, Козачка, не до пари, Павло Чорнокрил, Пройдисвіт, Сестра, Три долі.

 

Запись опубликована в рубрике Relax-читання. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>