Діана Богатир

Діана Богатир – учениця 9 класу Старокостянтинівського ліцею імені Михайла Семеновича Рудяка (Хмельницька область). Її стартап-проєкт був відібраний Малою академією наук України для представлення на Всесвітньому конкурсі стартапів «Startup world cuр», який щорічно відбувається у Кремнієвій долині в США. Це один із найбільших пітчингів у світі, участь у якому беруть близько 60 країн.
Винахід Діани – розумний бокс для холодильника «Smart box», що може замовляти доставку їжі. Бокс доступний в різних розмірах, в залежності від того, скільки комірок потрібно користувачу, наприклад, комірка під яйця, молоко, м’ясо, напої та інше. За допомогою датчиків Smart Box може визначити, яких продуктів не вистачає у холодильнику, і зробити замовлення в магазинах. За словами дівчини, ця ідея з’явилася в неї з мамою, коли вони зрозуміли, що похід у магазин, купівля продуктів і важкі сумки – це нудно і обтяжливо. Але молода винахідниця вважає, що такий пристрій може бути цікавим не лише для них з мамою, а й для багатьох людей, які не можуть виходити з дому і робити покупки. Вона бачить своєю цільовою аудиторією молодь, яка зовсім не має часу на домашню роботу, та людей з обмеженими фізичними можливостями.

Бокс, який розробила Діана, підключається до мобільного додатку, і через смартфон користувач може сканувати свій холодильник і бачити, скільки там залишилося продуктів. Дівчина вважає, що холодильник є серцем будь-якого дому, а розумний бокс допоможе завантажити його продуктами.

Юна винахідниця підписала меморандум з Малою академією наук, згідно з яким вона отримує безкоштовне навчання у бізнес-інкубаторі UF Incubator, під час якого вона навчиться фандрайзингу, бізнес-плануванню, маркетингу, економіці, тимбілдингу та оволодіє навичками презентації для успішного запуску розробки на ринок.

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>