Бібліотека з пивних ящиків

Таке архітектурне диво як бібліотека з пивних ящиків могло з’явитися тільки в Німеччині! Адже саме тут пиво – національний напій, який вживається людьми будь-якого віку і будь-якого соціального стану в будь-якому місці і в будь-який час. І ніяка інша нація не зрівняється з німцями за кількістю випитого пива на душу населення. Хіба що чехи.У німецькому місті Магдебург знайшли оригінальний спосіб отримати суспільну користь від цього захоплення – зробили вуличну бібліотеку з використаних пивних ящиків і дощок від старого складу, де ці ящики зберігалися.Група дизайнерів під назвою KARO виявили на околиці Магдебурга покинутий склад, забитий використаними паперовими ящиками для пива.Спочатку вони просто спорудили з цих ящиків інсталяцію на вулиці міста, але потім вирішили переробити цю інсталяцію під що-небудь корисне для суспільства. Так і з’явилася ідея публічної бібліотеки на відкритому повітрі.Як каркас вони використовували дошки, з яких був зроблений склад. А старі пивні ящики стали в нагоді для зовнішнього декору. Вийшло цілком добротна споруда, яка стала зосередженням життя навколишнього району.У цій бібліотеці передбачено кілька полиць для книг. Спочатку туди свої книги принесли учасники групи KARO. Але незабаром бібліотека стала поповнюватися особистими книгами і журналами жителів району. Також не пустують в цій бібліотеці місця, призначені для вивішування свіжих газет і оголошень.Бібліотека стала чимось на зразок місцевого клубу, куди жителі району ходять не тільки почитати книги, а й поспілкуватися, завести нові знайомства. Тут є лавочки під відкритим небом і кілька закритих кімнат. Все для зручності людей. Ось тільки, незважаючи на пивне походження цієї будівлі, пиво та інші алкогольні напої тут поза законом.

До спорудження цієї бібліотеки цей район Магдебурга вважався депресивним. Яскравий приклад того, як мистецтво може робити життя кращим.

Запись опубликована в рубрике МетодКомпот. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>