Мальовнича Україна. Берегове

Берегове

Курорт Берегове відомий термальними джерелами, де діють свердловини з гарячою мінеральною водою, які насичені залізом. На двох озерах діють термальні джерела високої мінералізації, аналоги яких можна зустріти на Камчатці та Сахаліні, в Ісландії та Угорщині. Басейн з термальною мінеральною водою функціонує на території навчально-спортивної бази «Закарпаття».

Заповнюється басейн з гейзера глибиною 1080 м кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієвими водами високої мінералізації, що сприяє знищенню більшості хвороботворних мікробів. Вода не фільтрується і тому є каламутна (брудно-коричневого кольору). Лікарі не рекомендують перебувати у воді більше 2-х годин на добу – це може призвести до втрати свідомості. Але короткострокове перебування у воді термального джерела, призводить до позитивних наслідків.

 

 

Запись опубликована в рубрике Мальовнича Україна. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>