Селфі «Молоді генії України». Світлана Ніжегородова

8-річна дівчинка перейшла зразу у 6 клас. А вже у 2011 вона стала 14-річною студенткою Київського національного лінгвістичного університету. Спеціальність вона обрала не найлегшу – китайська мова та література (до того ж, потрапила до найсильнішої групи). Друга спеціальність – зарубіжна література, для чого потрібні знання з англійської. З цим Світлані вже з 5 років допомагає батько.

Перша сесія пройшла успішно – вона ввійшла до трійки найкращих студентів. Хоча, дівчина каже, що спочатку їй було важко. Розповідає, що за перший семестр вони вивчили 650 ієрогліфів (а середньостатистичний китаєць знає не більше 300).

Світлана почала читати у 4,5 роки завдяки своєму батьку, який приділяв їй багато часу. Коли вона готувалась до 1 класу, батьки побачили, що дитина здібна і вирішили навчати її вдома. Формально вона була зарахована до школи, але вчилась за індивідуальною програмою. Коли Світлана закінчила екстерном 5 клас, директорка школи відмовилась приймати її у наступний, тому довелось шукати інший навчальний заклад. Звичайно, з однокласниками відносини складались не дуже вдало. Їм було вже по 12 років, а їй всього 8. Тому дівчинка отримала дозвіл на вільне відвідування і вчилася в основному вдома.

В 10-11 класах дівчинка почала писати серйозні роботи з англійської мови. Світлана цікавиться образотворчим мистецтвом. Їй подобається копіювати картини відомих художників (а робить вона це досить майстерно). Також відвідувала школу акторської майстерності при Одеській кіношколі. Ось така от здібна дівчинка!

Однак, ми знайшли ще одного хлопчика, можливості якого здивують навіть найбільших скептиків.

 

 

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>