Селфі «Молоді генії України». Наталія Букса

Українка Наталя Букса стала чемпіонкою світу з шахів серед дівчат до 20 років

Воістину сенсаційно завершився чемпіонат світу серед дівчат в російському Ханти-Мансійську. Абсолютно несподівано для фахівців нової шахової принцесою – чемпіонкою світу у віці до 20 років стала львів’янка Наталка Букса. У стартовому списку з 48 учасниць, які представляли 40 країн, 19-річна українка була лише 23-й зі скромним міжнародним рейтингом – 2199. У фаворитів рейтинг – за 2400. Українська шахістка набрала 10 очок з 13 можливих (вісім перемог, одна поразка і чотири нічиї). Фантастичний результат О!

Позаду залишилися вже добре розкручені в шаховому світі казахстанські зірки – Жансена Абдумалік і Динара Садуакассова, а також росіянка Аліна Бівол.

Доля золотої медалі вирішилася в останні миті заключного туру. Жансена Абумалік, мала кращі додаткові показники, грубо помилилася в виграної позиції і задовольнилася нічиєю, що дозволило нашій Наталі також причалити до переможної нічийної гавані.

Запись опубликована в рубрике Новини, Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>