Селфі «Молоді генії України». Олег Соколов – 11-річний програміст

Олегу Соколову всього 11, а він уже без 5 хвилин 9-классник і почав програмувати мовою «Бейсик». А почалося все з того, що в три роки він уже швидко строчив англійською мовою, шкільні підручники ковтав за 2 місяці, а під партою в першому класі читав пригоди.

 

«Ми не ходили в дитсадок і навіть серед першокласників були найменшими», – розповідає мама Олега, Вікторія. «Але йому було нудно, із вчителькою щодо додаткових завдань ми не домовилися, щоб вона запитувала з нього більше і давала програму ширшу. Я його переконувала, що згодом стане цікаво, але дива не сталося. З третього класу ми вчимося на екстернаті, випереджаючи ровесників на 2 роки».

Єдине, чого Олег ніколи не любив – писати. Процес цей він вважає безглуздим: дві третини завдань з математики вирішує усно, основних персонажів запам’ятовує зльоту, а вірші вчить дорогою до школи в маршрутці.

На слова інших батьків «Ви відбираєте в дитини дитинство!» Вікторія відповідає: «Навпаки, дитинства немає у звичайних школярів, а в нас півдня вільного часу – вистачає і на французьку, яку Олег знає на рівні 10 класу, і на театральну студію. Вчиться він на відмінно, і ще займає призові місця на міських олімпіадах».

Запись опубликована в рубрике Новини, Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>