Relax-читання. Лем, С. Сім подорожей Трурля та Кляпавція

Лем, С. Сім подорожей Трурля та Кляпавція [Електронний ресурс] : аудіокнига / С. Лем ; текст читає К. Булкін. – Київ : Наш формат, 2006. – час звучання 14 год. 07 хв.

Головні герої творів Станіслава Лема: Іон Тихий, пілот Піркс, професор Тарантога, вчені роботи Трурль та Кляпавцій. Коженіх із них має свою «шухлядку», слугуючи за «фірмовий знак» певного піджанру, і її неможливо уявити собі героями одного й того ж твору. Виробивши спочатку у книгах – циклах «Зоряні щоденники», «Розповіді про пілота Піркса» та «Кіберіада» своєрідні чисті культури трьох напрямів літературної фантастики, Лем потім не раз повертається до згаданих циклів, додаючи нові й нові розповіді. Наприклад «Цифраньове виховання», яка містить ще й «Розповідь другого розмороженого» – не менш гостру й дошкульну сатиру на сучасне суспільство, на дегуманізаційні процеси, що в ньому відбуваються. Це твір, який ніби стоїть на межі пародійно – сатиричною фантастикою та белетризованою есеїстикою – жанром, до якого Станіслав Лем звертається дуже охоче і досить успішно.

 

Запись опубликована в рубрике Relax-читання. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>