Relax-читання. Брехт, Б. Матінка Кураж та її діти

Брехт, Б. Матінка Кураж та її діти [Електронний ресурс] : аудіокнига / Б. Брехт ; текст читає В. Чайковська. – тривалість 3 год. 07 хв. – К. : Наш формат, 2006.

 

Алегорична п’єса німецького драматурга Бертольда Брехта «Матінка Кураж та її діти» була написана восени 1939 року, це розповідь про війну людини, що дивилася на світ з широко відкритими очима. За декораціями Тридцятилітньої війни, яка закінчилася трьома століттями раніше, прозирає пафос і ницість Другої світової, втіленої в постаті матінки Кураж. Жах війни розкривається не стільки у сценах насильств, які є її обличчям, скільки в спотворенні чеснот, які в мирний час вказують на шляхетність духу.

Діти матінки Кураж не зраджують себе і гинуть у горні війни, яка залишає по собі попелища всього людяного. Брехт ставить п’єсу вперше в 1941 році і тим самим кидає звинувачення війні в нищенні цінностей, які є міркою людяності. Після закінчення Другої світової Брехт писав «Великий Карфаген вів три війни. Він був ще могутній після першої, ще залюднений після другої. Його неможливо було відшукати після третьої».


 

Запись опубликована в рубрике Relax-читання. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>