Селфі «Молоді генії України». Антон Головаченко

Антон Головаченко – студент Національного Авіаційного Університету. Сконструював справжній екзоскелет, який зможе допомогти людям із проблемами опорно-рухового апарату.

Ідея створення екзоскелета прийшла до Антона через трагедію в родині – у його бабусі відмовила права рука. Тоді хлопець вирішив за допомогою робототехніки, якою захоплюється із 13 років, створити механізм, який би не лише дозволив рухати рукою, але й повертав організм до нормального стану.

Винахід випробовували тричі. Спочатку на паралізованій руці бабусі Антона − це допомогло частково повернути їй рухливість. Потім «костюм» дали одному з маленьких пацієнтів «Охматдиту», який пережив інсульт і в якого повністю відмовила рука (тепер вона функціонує нормально). Утретє Антон, як справжній винахідник, випробував свою розробку на собі, коли взимку випадково пошкодив коліно. Тоді він був змушений одягати частину екзоскелету, щоб не ходити до інституту на милицях.

Такий проект може принести велику користь. За даними ООН, зараз кількість людей, які офіційно вважаються інвалідами, складає 650 млн осіб, а це 10% від усього населення світу. За оцінками ЮНІСЕФ, інвалідність мають 30% дітей вулиці. Розробка Антона Головаченко може кардинально змінити долю таких людей, давши їм можливість не лише знову ходити, а й повернутися до нормального способу життя та спокійно соціалізуватися в суспільстві.

Зараз «український Тоні Старк» шукає інвесторів, які б допомогли йому повністю завершити роботу. Як зазначає Антон, розробка повноцінного екзоскелета із нейрокеруванням буде коштувати 25 000 $.

Наразі основною метою хлопця є створення спеціального нейрошолома чи нейробраслетів, через які людина могла би подавати сигнали від головного мозку до екзоскелету, а також робити так, щоб екзоскелет самостійно надягався.

 


 

 

 

Запись опубликована в рубрике Селфі "Молоді генії України". Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>