Relax-читання. Руставелі, Ш. Витязь у тигровій шкурі

Руставелі, Ш. Витязь у тигровій шкурі [Електронний ресурс] : аудіокнига / Ш. Руставелі ; текст читає Б. Лобода. – тривалість 10 год. 50 хв. – Київ. : Наш формат, 2006.

 

Шота Руставелі — грузинський поет 12-го століття, вважається багатьма одним із найвидатніших представників літератури середньовіччя. Він жив при розкішному дворі молодої цариці Тамари, в час неабиякої політичної міці Грузії та розквіту ліричної поезії, із усіма ознаками рицарського служіння. Його твір “Витязь у тигровій шкурі” – це грузинська національна епічна поема про самовіддану дружбу та кохання. Її головні герої — араб Автанділ та індієць Таріел разом зі своїми коханими — Нестан-Дареджан і Тінатін за допомогою вірного друга Фрідона перемагають усі перешкоди на шляху до щастя. Поема вперше опублікована лише у 1721 році, і з тих пір її було перекладено чи не на всі мови світу.

Запись опубликована в рубрике Relax-читання. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>