Relax-читання. Грінченко, Б. Оповідання

Грінченко, Б. Оповідання [Електронний ресурс] : аудіокнига / Б. Грінченко ; текст читає П. Панчук. – тривалість 5 год. 53 хв. – Київ. : Наш формат, 2006.

 

Митець слова, Борис Грінченко, відомий кожному українцю як автор одного з найкращих словників української мови, письменник, вправній руці якого належить блискуча низка перлин вітчизняної реалістичної поезії та прози. Початок його творчості припадає на ХІХ століття, нелегкий час для української мови, що ледве переводила подих під тиском москалізації, репресивної мовної політики сьогоднішнього сусіда. В коротких, яскравих оповіданнях Грінченко змальовує долю українця через його вистраждані будні, які проходять у праці “за шматок хліба”, через голод і безправ’я, у зболілих рядках без прикрас очевидця. Це картини убогості, відчаю і голоду, на тлі яких промальовується народна душа, що з тихою надією зоріє в майбутнє.

Запись опубликована в рубрике Relax-читання. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>